Voorlezen

 

Naast gezonde voeding en regelmatig bewegen, hebben mensen behoefte aan gezonde kost voor de geest. In de wereldliteratuur zijn voldoende ingrediënten te vinden die, mits goed bereid en opgediend, bijdragen aan het levensgeluk.

 

U kent wellicht nog dat veilige gevoel van lang geleden om als kind voorgelezen te worden uit sprookjes en vertellingen van Andersen. Of uit ‘Alleen op de Wereld’, terwijl ‘het buiten guur is en de regen tegen de ramen striemt.

Mijn eerste herinneringen aan ‘het voorlezen van toen’ gaan terug naar mijn vierde jaar. Mijn vader las verhalen voor. Het was zo’n donkere zondag wintermiddag en in huis brandde de kolenkachel. Mijn vader had een warme stem en ik kon uren naar hem luisteren. Wanneer een verhaal uit was, vroeg ik om nog één en nog één. Mijn fantasie kreeg de vrije loop en ’s avonds in bed verzon ik mijn eigen verhaaltjes. Al vroeg leerde ik zelf (voor)lezen en dat ben ik tot op de dag van vandaag blijven doen. Voor mij is het een manier om inspiratie op te doen en door te geven.

 

Zou het niet mooi zijn om geïnspireerd te raken door te luisteren naar verhalen van uw favoriete schrijver of uit een boek dat ik speciaal voor u uitzoek? Er is in de literatuur nog zoveel moois te ontdekken. Dit kunnen verhalen of gedichten zijn; het zijn in ieder geval mooie woorden.

 

Daarom lees ik voor aan mensen die dat op prijs stellen. Daarvoor kunt u een 8-verhalenkaart aanschaffen. Of u kunt zo’n kaart cadeau doen. Voor deze kaart kom ik twee maanden lang wekelijks bij u voorlezen. Woorden waar u elke week naar uitkijkt. Mocht u belangstelling hebben, dan kunt u mailen naar dezaakakkerman@ziggo.nl

Ik maak graag kennis met u.